Pages

Sunday, November 13, 2011

Rendang

Based on a survey of the observer news station CNN, which was published on the site CNNGo. The survey was compiled by CNNaccounts on social networking site Facebook.
The survey results contained in this CNN site launch page 50 of this delicious food in the world produce rendang as a champion."After the capture of more than 35,000 votes, the most delicious food in the world not Massaman curry, which we recommend, butthe spicy marinated meat dish from West Sumatra," according to a CNN survey.
Ethnic Minangkabau, has many traditional recipes and beverages as cultural richness of ethnic culinary Indonesia.Makanan, more often called Padang cuisine, generally has a taste that spicy marinated in processing a lot of wear andcoconut milk. Women (padusi) minang, very famous for its cooking skills. Similarly minang men also have expertise in cooking. In any event occasion and festivity; Ceremonies throughout human life, Relating to the Economy Ceremony,Ceremony safety, always served a variety of cuisines. Among all the different cuisines, then rendang is a main menu on eachoccasion.

Rendang is a traditional cuisine full of coconut cream with beef as mainingredient. Typical cuisine of the realm Minang, very popular in all societies whether in Indonesia itself or abroad.
Material: - beef, - coconut (karambia) - Condiments: Chili (Lado),galangal, lemongrass, onions and various other spices areusually referred to as (the cooker). The cooking methods can be found in recipe books.

In traditional philosophy and culture of Minangkabau, Rendang has a respectable position. Rendang which consists of four basicingredients, meaning, namely:
1. Dagiang (Beef), as the main ingredient, symbols and Bundo Kanduang Niniak Mamak who will give prosperity to children and young nephew bananas.
2. Karambia (Coconut), is an emblem of Cadiak Smart (The Intellectual), which will glue together groups and individuals
3. Lado (Chili), is an emblem of Alim scholars spicy, firm to teachsyarak (religion)

4. Cookers (Spices), funsional role in the lives ofindividuals and groups  important element in life Minang community togetherness.

0 comments:

Post a Comment